1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

In memoriam Fleur van Dooren

21-2-2024
Nieuwsafbeelding
Afgelopen week heeft ons het verdrietige nieuws bereikt dat Fleur van Dooren op 35-jarige leeftijd, in het bijzijn van haar vader en zus, is overleden na een acht jaar durende strijd tegen haar depressie. 

"Met een ministickje stond ze met een balletje te pielen naast het hockeyveld waar haar grote zus wedstrijden speelde. Zo kwam Fleur in aanraking met het hockey.” herinnert haar vader Frank zich. Ze was ‘een kind van de club’ en speelde haar eerste wedstrijd op 7-jarige leeftijd. Al snel behaalde ze haar eerste nationale kampioenschap onder leiding van Mary Knop bij meisjes D1.

Fleur was al vroeg een talentvolle en zeer technische speelster en stroomde via de eerste jeugdteams op 15-jarige leeftijd door naar Dames 1. Na haar eindexamen in 2007 vertrok ze samen met haar hockeymaatje Kiki Collot d'Escury naar Nieuw-Zeeland om daar competitie te spelen. Het was een geweldige ervaring. Terug in Rotterdam ging ze rechten studeren en werd ze een vaste waarde in Dames 1. Ook haar zus Gonnie was als verenigingsmanager en later als manager veel te vinden op de club.

Intussen maakte Fleur deel uit van de Nederlandse jeugdselecties. Ze behaalde successen met het Nederlands B en Nederlands A, speelde twee interlands voor het grote oranje en won goud op het WK in Boston in 2009 met Jong Oranje. "Maar ondanks al die geweldige ervaringen maakte het tophockey haar niet gelukkig.” aldus haar vader. Ze nam afscheid van Jong Oranje en begon aan een carrière als jurist en schreef haar eigen muziek. Ze hockeyde maar liefst 12 jaar in de Hoofdklasse bij zowel Rotterdam als Pinoké (1 jaar). En nam Dames 1 als aanvoerder op sleeptouw in de Overgangsklasse.

Een donkere periode volgde. Het verlies van haar moeder viel haar zwaar. Hockeyen ging niet meer.
In de afgelopen jaren heeft Fleur er alles aan gedaan om te proberen haar depressie de baas te worden. 

Het bestuur van HC Rotterdam is Fleur dankbaar voor haar inzet voor de club. Onze gedachten gaan uit naar Frank, Antoinette, Gonnie en Tessa. Wij wensen iedereen veel sterkte en kracht toe voor de komende tijd.Archiefbeeld uit privé collectie, 2010, Fleur in actie met Eva de Goede


Reacties

Riwka Samson
Rust zacht lieve Fleur… Soms is de strijd niet te winnen
Mees van Eijck
💚💚💚
Michel Schroots
Wat ongelooflijk verdrietig. Heel veel kracht, licht en sterkte toegewenst.
Ties de Bruin
Rust zacht

Reageer op het nieuwsVoorwaarden & disclaimer