1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 3 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 11 mei 2024
Tijd T/U Team Tegen team
09:00 Thuis MO9-07 hdm MO9-10
09:00 Thuis JO8-04 D.H.C. Hudito JO8-2
10:30 Thuis MO7- Boekhorsten M.H.C. Krimpen MO7-1-mix

Persbericht: HC Rotterdam slaat handen ineen met Betabit en YieldDD voor duurzame energievoorziening

7-11-2023
Nieuwsafbeelding

HC Rotterdam sloot in de zomer een bijzondere sponsordeal met Betabit en dochteronderneming YieldDD. Betabit en YieldDD hebben significant bijgedragen in de financiering van de zonnepanelen van HC Rotterdam. Hierdoor is de realisatie van een innovatief zonnepanelendak bij HC Rotterdam tot stand gekomen. 

De voltooiing van dit ambitieuze project - in augustus dit jaar – stelt HC Rotterdam niet alleen in staat om haar eigen energie op te wekken voor de veldverlichting en het clubhuis, maar zorgt ook voor aanzienlijke kostenbesparingen in het licht van de voortdurend fluctuerende energieprijzen. En het project reikt nog veel verder dan dat.

"Eerder hebben we als club al duurzame stappen gezet door LED-verlichting rondom alle velden en in het clubhuis te installeren en wegwerpbekers te vervangen,” vertelt Carla Rodenburg, vicevoorzitter bij HC Rotterdam. "De realisatie van het zonnepanelendak is een mooie vervolgstap hierop. De samenwerking met Betabit, YieldDD en andere betrokkenen is een voorbeeld van hoe ondernemingen en sportclubs samen kunnen werken om duurzaamheid en milieubewustzijn te bevorderen. En daar is soms een pioniersgeest en beetje creativiteit voor nodig,” voegt ze eraan toe.

Een van de unieke aspecten van dit initiatief is de circulaire impact ervan. Het overtollige energieoverschot wordt door HC Rotterdam teruggeleverd aan het energienet. Voor elke 1.000 kWh aan stroom ontvangt Betabit een Garantie van Oorsprong (GvO), als tegenprestatie voor de sponsoring. Een Garantie van Oorsprong (GvO) is een digitaal certificaat dat aantoont dat de opgewekte stroom op een groene en duurzame wijze is geproduceerd. Dit initiatief draagt bij aan de vergroening van het wagenpark van Betabit, wat een concreet en lokaal resultaat oplevert. Betabit en YieldDD hebben zich ten doel gesteld om in 2026 CO2-neutraal te zijn. Meer informatie over de duurzaamheidsdoelstellingen van Betabit vind je hier.

"Deze samenwerking symboliseert een bijzondere kruisbestuiving tussen verschillende sectoren," legt Luc Gimbrère, directeur van Betabit, uit. "Het is een duidelijk voorbeeld van hoe bedrijven met uiteenlopende expertises kunnen samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken, waarbij duurzaamheid en innovatie centraal staan. De Garanties van Oorsprong worden nu ingezet waarvoor ze bedoeld zijn, met tastbare voordelen voor alle betrokken partijen."

De energiemarkt is volop in beweging, maar het feit dat HC Rotterdam, Betabit en YieldDD deze eerste stap hebben gezet, toont hun vastberadenheid om risico's te durven nemen en innovatie te omarmen voor een duurzamere toekomst.

Foto van de zonnepanelen op het clubhuis van HC Rotterdam, door fotograaf Rick Dorst.


Over Betabit:
Betabit is een toonaangevend Nederlands softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en onderhouden van bedrijfskritische software in Microsoft Azure en AI.

Over YieldDD:
YieldDD is gespecialiseerd in software due diligence en geeft inzicht in de kwaliteit,  veiligheid en mogelijkheden van software bij fusies en overnames.

Voorwaarden & disclaimer