1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

🌞Word jij het zonnetje van de club?

9-2-2023
Nieuwsafbeelding

Adopteer een zonnepaneel bij HC Rotterdam!

Wij geloven dat sport en duurzaamheid hand in hand gaan. Om de energiecrisis het hoofd te bieden willen we investeren in zonnepanelen op het dak van het clubhuis. Zodat we makkelijk energie opwekken voor de veldverlichting, het clubhuis en de bitterballen.


Een aantal jaar geleden hebben we al duurzame stappen gezet door LED-verlichting op alle velden en het clubhuis te installeren en plastic wegwerpbekers te vervangen. Door de veldverlichting per dag een uur eerder uit te zetten besparen we maandelijks maar liefst €1.600.
331 zonnepanelen

Het is tijd voor de volgende stap. Op naar 331 zonnepanelen. Waarbij we een bijdrage aan een duurzame samenleving leveren en jaarlijks minimaal één derde van onze energiekosten kunnen besparen. 


De opgewekte stroom zal worden gebruikt door apparaten in het clubhuis. Denk hierbij aan buiten en binnen verlichting, het koffiezetapparaat, de TV, koeling, vriezer en andere elektrische apparaten. Verbruiken onze apparaten niet alle energie die we hebben opgewekt? Dan leveren we stroom terug aan het energienet. 


Die teruggeleverde stroom wordt automatisch ingehouden van onze energierekening, waardoor onze kosten dalen. Daarbij wordt de stroom die wij terugleveren direct via het net beschikbaar voor onze omgeving. Hierdoor kunnen onze buren bij VOC of Rijvereniging De Hazelaar automatisch gebruik maken van onze schone energie.


Waar staan we nu?

We willen eind maart/begin april starten met de installatie van de zonnepanelen. Dit betekent werkzaamheden op en rondom het clubhuis. Zodra de panelen zijn geïnstalleerd kunnen we de opgewekte stroom gebruiken. Wat goed nieuws is, want de zonuren zullen alleen maar toenemen!
De financiering

Dit project vraagt om een grote investering. De gemeente subsidie die we hebben aangevraagd gaat daarbij helpen. Het overige deel willen we realiseren via crowdfunding. De hockeyclub is een plek van en voor iedereen en dit gezamenlijk financieren past hier goed bij.


Adopteren

In ruil voor je adoptie krijg je eeuwige roem en komt je naam op het speciale publicatiebord in het clubhuis vermeld.  Onder degene die panelen kopen worden 20 trainingen van Dames-1 en Heren-1 verloot. Een strafcorner/verdediger/spitsen training naar wens. Daarnaast verloten we 10x een Personal Training sessie


  • 1 zonnepaneel €300
  • 2 zonnepanelen €600 

En je krijgt kaartjes voor Super Sunday 30 april (max. 5 stuks) en een bittergarnituur.

  • 3 zonnepanelen €900 

En je krijgt kaartjes voor Super Sunday 30 april (max. 5 stuks) en een bittergarnituur


Met jouw hulp worden wij de groenste hockeyclub van Nederland! Help jij mee? Klik hier om een zonnepaneel te adopteren.

Meer informatie

Lijkt het je interessant om één of meerdere panelen te adopteren, maar heb je nog vragen of wil je aanvullende informatie? Neem dan even contact op via: [email protected]


Houd onze website en Instagram in de gaten voor nieuwe updates en leuke nieuwtjes.


 


Voorwaarden & disclaimer