1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

👏 122 nieuwe clubscheidsrechters na laatste examenronde

19-1-2022
Nieuwsafbeelding

In december waren er drie momenten om online scheidsrechtersexamen te doen. Alle jeugdspelers vanaf de tweedejaars C hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen en er was ook veel animo vanuit de eerstejaars C- en seniorenteams. Uiteindelijk hebben 138 personen het examen gedaan en hebben 122 deelnemers dit met succes afgesloten. Van harte gefeliciteerd! Wij kijken ernaar uit om jullie als scheidsrechter actief te zien op onze velden.

Oproep A- en B-spelers
Het is voor de Arbitragecommissie een punt van zorg dat een behoorlijk aantal spelers uit de A- en B-teams niet bereid blijkt om de scheidsrechterskaart te halen. Iedere jeugdspeler uit A- en B-teams wordt een of twee keer per seizoen opgesteld om een wedstrijd te fluiten. Als hij/zij zelf geen kaart heeft, dient de ingedeelde jeugdspeler zelf voor een vervanger te zorgen.

Voor het fluiten van wedstrijden zijn wij afhankelijk van vrijwilligers en dus wordt verwacht dat onze oudste jeugdleden actief bijdragen door het fluiten van hockeywedstrijden. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jeugdleden de spelregels goed begrijpen, zodat je inzicht hebt waarom een scheidsrechter bepaalde beslissingen neemt, je je beter kunt verplaatsen in zijn/haar positie en veel discussies over (en met) de arbitrage worden voorkomen. 

Nieuwe kansen in het voorjaar
In het voorjaar is de volgende mogelijkheid voor spelers én ouders om het online examen te doen. Na aanmelding ontvangt iedere deelnemer inloggegevens voor een e-learning omgeving, waar hij/zij zich in eigen tempo door de theorie kan werken. De ervaring leert dat dit twee tot drie uur in beslag neemt, heel leerzaam is en (zelfs) leuk om te doen. 

Ook wordt een CS+traject opgestart, voor clubscheidsrechters die zich verder willen ontwikkelen. Houd de berichtgeving in de nieuwsbrief en op de website in de gaten.

Voorwaarden & disclaimer