1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

🎖️ Plaats op eregalerij voor drie vertrekkende bestuursleden

3-12-2021
Nieuwsafbeelding
Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 2 december hebben wij afscheid genomen van maar liefst drie bestuursleden. Wij danken hen voor hun vrijwillige inzet in de afgelopen jaren vol extra uitdagingen door financieel zwaar weer en corona. Wij hebben een bijzondere manier gevonden om hen in het zonnetje te zetten door een plek in de eregalerij voor hen te reserveren.
In verband met de maatregelen en persoonlijke omstandigheden was alleen Herman in persoon aanwezig op de club. Van Erna en Diederick is online afscheid genomen, maar wij hopen dit in de toekomst zeker ook nog persoonlijk te kunnen doen.

Herman Vocking benoemd tot erelid
Herman Vocking is door de ALV benoemd tot erelid van HC Rotterdam. Herman heeft zeven jaar zitting gehad in het bestuur; de eerste jaren als secretaris en sinds 2018 heeft hij de nieuwe functie van vice-voorzitter met verve ingevuld. Tijdens seizoen 2018-2019, toen de club financieel in zwaar weer verkeerde, heeft hij samen met zijn medebestuursleden een voortrekkersrol gepakt om HC Rotterdam weer op koers te zetten. Zelf noemt hij het proces van de totstandkoming van de Rotterdome - van de eerste onderzoekende gesprekken tot vergunning, financiering en uiteindelijke realisatie - één van de hoogtepunten van zijn bestuursperiode. 

Herman heeft nog twee zoons hockeyen en staat wekelijks als coach langs de lijn. Wij hopen hem nog vaak te zien op de club en weten dat wij altijd een beroep kunnen blijven doen op zijn kennis en kunde.
Carla Rodenburg neemt het stokje over van Herman in de functie van vicevoorzitter.

Erna Truijens lid van verdienste
Ook Erna Truijens heeft aangegeven haar bestuursfunctie te willen neerleggen. Erna kwam in 2017 in het bestuur als verantwoordelijke voor communicatie. Na twee jaar droeg ze deze functie over en besloot ze zich in te zetten voor maatschappelijke zaken. Deze rol is haar op het lijf geschreven en de MVO-werkzaamheden namen door haar passie, inzet en daadkracht een enorme vlucht. Pleintjeshockey met trainers van HC Rotterdam ontwikkelde zich al snel tot Stichting Hockey voor Iedereen Rotterdam. Door haar inzet voor de Fatima Moreira de Melo Cup en de samenwerking met Rotterdamse Sporticonen werd Erna nog eens extra getriggerd om zich in te zetten voor de kansarme kinderen in Rotterdam. De Sportspullenbank Rotterdam was geboren en dit initiatief rolde al snel uit tot over de stadsgrenzen.



Als initiatiefnemer van het Rotterdams netwerk voor vrouwen in de sport neemt ze tevreden afscheid van een bestuur, dat voor 50% uit dames bestaat, terwijl ze bij haar aantreden de enige vrouw was tussen de mannen. De verantwoordelijkheid voor maatschappelijke zaken wordt voorlopig opgepakt door de nieuwe vicevoorzitter.
Erna is tijdens de ALV benoemd als lid van verdienste. Wij danken Erna voor haar enthousiaste inzet, wensen haar kracht en veel liefs om weer gezond te worden, blijven natuurlijk graag op de hoogte van haar prachtige initiatieven en hopen haar nog vaak te zien op de club.

Diederick Badon Ghijben lid van verdienste
Tenslotte neemt ook Diederick afscheid van het bestuur. Vanaf 2018 was hij bestuurslid jongste jeugd nadat hij al een aantal jaren had 'warmgelopen' in diverse commissies. Inmiddels zijn zijn eigen kinderen allang 'mini-af' en start hij in februari met een nieuwe baan. In de wetenschap dat hij dan niet meer de gewenste tijd en energie heeft voor zijn bestuurstaken heeft hij aangegeven zijn functie te willen neerleggen. 



Diederick heeft zich ingezet voor het opzetten van HC Rotterdam Academy, de opleiding voor trainers en coaches, en het ontwikkelen van nieuwe indelingen en beoordeling. Onder zijn leiding is een samenwerking aangegaan met Go4hockey,  groeide de Fatima Moreira de Melo Cup uit tot een groot toernooi, kregen de Cool Clinics een nieuw leven ingeblazen en zijn mooie acties uitgerold met sponsor Albert Heijn De Wolf. 

Diederick is tijdens de ALV benoemd als lid van verdienste. Net zoals Herman is hij nog actief als coach en trainer van de teams van zijn kinderen en bovendien speelt hij op vrijdag bij de Sevens. Dit geeft ons zekerheid dat zijn groen-witte hart zal blijven kloppen en dat wij hem nog regelmatig zullen zien.

De komende tijd wordt in het bestuur besproken op welke wijze zijn taken zullen worden ingevuld en opgevangen. In de tussentijd kan met vragen contact worden opgenomen met Claudia Baerveldt, bestuurslid jeugd.

Eregalerij smacht naar nieuw bloed
Deze benoemingen zijn de eerste drie sinds 2019. Door corona zijn wij de afgelopen jaren nauwelijks in de gelegenheid geweest om bij elkaar te komen met een vrijwilligersbedankborrel of ALV op de club. 'Uit het oog, uit het groen-witte hart' geldt niet voor onze vrijwilligers. Onze lijst van te benoemen personen wordt steeds langer en het bestuur kijkt uit naar een geschikte gelegenheid om iedereen, die zich zo enorm heeft ingezet voor de club, in het zonnetje te zetten. De hoop is gevestigd op 2022. 
Voorwaarden & disclaimer