1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

tophockey_topjeugd

Jeugdopleiding
HC Rotterdam hecht veel waarde aan een gedegen opleiding van de jeugd. Uitgangspunt bij de opleiding en begeleiding is om elk individueel jeugdlid op zijn/haar niveau maximaal te (laten) ontwikkelen met daaraan gekoppeld een zo groot mogelijk spelplezier. De club wil met de jeugdteams meestrijden op het hoogste competitieniveau, dat betekent de landelijke competitie c.q. IDC, respectievelijk topklasse voor de D categorie.

Het uiteindelijk streven is om talent uit de eigen opleiding door te laten stromen naar het eerste heren- of damesteam van HC Rotterdam. Dit betekent dat al in de jeugd heel veel van de jeugd in de topteams wordt gevraagd. Om een ieder op jonge leeftijd de kans te geven zich maximaal te ontwikkelen, trainen de meeste teams drie keer in de week.

Topaccommodatie
De club beschikt over een accommodatie die uitermate geschikt is voor tophockey: drie watervelden zodat alle eerste lijnteams in de jeugd op een waterveld spelen en trainen. Bij het stadionveld staat een videotoren zodat de verrichtingen op training en wedstrijden kunnen worden opgenomen en we via TPE (software) aan wedstrijd- en individuele analyses kunnen doen.

Begeleiding
De technische directeur topjeugd zorgt dat goed opgeleide coaches en trainers aan het werk zijn en zorgt voor hun begeleiding en aanstelling. De elftallen in de D, C, B en A categorie├źn worden ingedeeld op sterkte. Het is de bedoeling door actieve 'scouting' alle spelers en speelsters zoveel mogelijk te volgen, zodat degenen die zich langzamer ontwikkelen altijd de kans houden om 'hogerop' te komen.

De jeugdopleiding is een belangrijk aandachtsgebied binnen HC Rotterdam. Meer weten? Mail dan naar [email protected]


 

 
Voorwaarden & disclaimer