1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

Tophockey algemeen

Naast breedtesport is HC Rotterdam nadrukkelijk óók een club die kiest voor het bedrijven van tophockey. Het is de ambitie om zowel met Heren-1 als Dames-1 uit te komen in de hoogste competities (Hoofdklasse). Het is tevens het streven om Heren-1 en Dames-1 zo veel mogelijk te voeden met spelers die afkomstig zijn uit de eigen jeugdopleiding.

Heren-1
Heren-1 geldt al weer een flink aantal jaren als één van de topteams in de Tulp Hoofdklasse Heren en als een ‘vaste’ kandidaat voor het bereiken van de play-offs voor het landskampioenschap. In seizoenen 2011-2012 en 2016-2017 was Heren-1 verliezend finalist. In het seizoen 2012-2013 werd voor het eerst in de clubgeschiedenis het landskampioenschap behaald.

Dames-1
Dames-1 was in de periode 1992-2012 een vaste waarde in de Hoofdklasse. In 2001 en 2002 werd zelfs tweemaal de finale om het landskampioenschap gespeeld. In 2012 degradeerden de dames helaas naar de Overgangsklasse, om vervolgens via de nieuwe Promotieklasse weer op te klimmen. In 2022 werd Dames-1 kampioen en dit betekent rechtstreekse promotie naar de Hoofdklasse, waar ze zich kunnen meten met de 11 beste damesteams in Nederland.

Dames-2 en Heren-2
Beide teams zijn een integraal onderdeel van onze topsportcultuur. De ambitie is een goede positie in de reserve hoofdklasse, waarbij de uiteindelijke klassering ondergeschikt is aan waar het in deze teams echt om gaat: HC Rotterdam-talenten onder begeleiding van ervaren spelers klaarstomen voor het eerste team en reservespelers van het eerste team wedstrijdritme laten opdoen. Dit alles onder begeleiding van wat oudere en ervaren spelers en met behulp van deskundige trainers.

Jeugdopleiding
De jeugdopleiding bij Rotterdam streeft naar de individuele ontwikkeling van spelers en speelsters met als doel talenten te laten doorstromen naar de eerste seniorenteams. Hiertoe is het streven om de topjeugdteams op een zo hoog mogelijk niveau te laten uitkomen. Met enige regelmaat mengen onze topjeugdteams zich in de strijd om de landstitel. Rotterdam telt op dit moment een groot aantal (jeugd)spelers die uitkomen in regionale en nationale selecties.

Het is de ambitie van HC Rotterdam om met regelmaat op te treden als gastheer voor aansprekende internationale hockeyevenementen.


 

 
Voorwaarden & disclaimer