1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

jeugd algemeen

Hockeyen op HC Rotterdam is vooral plezier en sportiviteit. Plezier met je team, tijdens de wedstrijden, op de training en buiten het veld. Iedereen moet op zijn niveau met plezier kunnen hockeyen. Voor de een betekent dat topsport, voor de ander is dat maximaal presteren en voor weer een ander gaat het vooral om de gezelligheid.
HC Rotterdam biedt binnen een sociaal-veilige omgeving al haar jeugdleden een mooie hockeycarrière.

Activiteiten
De fameuze hockeyfeesten staan twee keer paar jaar op het programma. De D-jeugd kan een Heren 1 en Dames 1 wedstrijd van dichtbij bekijken als ballenjongen/meisje.

Er zijn hockeykampen aan het eind van de zomervakantie, het Hockeyheaven Familietoernooi met Hemelvaart, leuke toernooien in binnen- en buitenland waarvoor je je kunt inschrijven met je team, bloedstollende wedstrijden van onze vlaggenschepen Heren-1 en Dames-1,  En uiteraard kun je met je eigen team van alles organiseren op de club.

De teams
HC Rotterdam heeft ruim 1.600 jeugdleden. Deze spelen in de volgende groepen:
Top: A1, B1, C1, D1 en D2
RegioTop: A2, B2, B3, C2, C3, D2, D3 en MD4
Regio: alle overige teams

De indelingen van de teams vinden op zorgvuldige wijze plaats aan de hand van selectieprocedures. Dit is voor veel kinderen ieder jaar een spannend moment. We doen onze uiterste best om ieder jeugdlid op het best passende niveau te laten spelen.

Wachtlijst
HC Rotterdam heeft de grootste jeugdafdeling in Nederland. We vinden het desalniettemin belangrijk om binnen deze kwantiteit te kiezen voor kwaliteit. Dit betekent dat voor sommige leeftijdsgroepen voor de meisjes sprake kan zijn van een wachtlijst. Informatie hierover kunt u vragen door het sturen van een mail naar de coördinatoren van de betreffende lijn (mailadressen zie onder Commissie).

Voor kinderen (van 5 tot 11 jaar), die op de wachtlijst staan maar niet kunnen wachten op het nieuwe seizoen én kinderen die de hockeysport vrijblijvend uit willen proberen zonder direct vast te zitten aan een lidmaatschap, is het mogelijk om wekelijks te trainen met Hockeyplezier. De training vindt plaats op de dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. .

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.hockeyplezier.nl of mail naar [email protected].

Jeugdcommissie
De Jeugdcommissie bestaat uit verschillende lijncoördinatoren, die de jongens- of meisjeslijn in een bepaalde leeftijdsgroep aansturen. Heb je een specifieke vraag over de lijn, waarin jouw kind hockeyt, kan je je het beste via de mail richten tot de betreffende lijnco's. De contactgegevens staan bij de tab 'Commissie'.

De jeugdcommissie valt onder de verantwoordelijk van het bestuurslid jeugd. Heb je meer algemene vragen? Mail dan naar [email protected]

 

 
Voorwaarden & disclaimer