1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

info_materialen

HC Rotterdam is trots op haar prachtige complex en clubhuis. De velden worden van de gemeente gehuurd, maar de overige materialen zijn van de club. Dit geldt voor trainingsmaterialen als ballen, hesjes en pionnen, maar ook voor grotere onderdelen als dugouts, goals, trainingsgoals, sproeiers, hoekvlaggen etc. Stuk voor stuk onmisbaar voor ons hockeyplezier, maar de kosten voor reparatie en vervanging vormen jaarlijks een grote post op onze begroting. Help de club om de staat van ons complex op peil te houden en wees zuinig op onze materialen. Spreek een ander aan wanneer je ziet dat onzorgvuldig wordt omgesprongen met spullen van de club.

Keepersmaterialen
Standaarduitrusting
De teams krijgen een keeperstas met legguards, klompen, helm, bodyprotector en handschoenen. Een keepersbroek wordt voorzien voor de teams vanaf de jeugd. Indien een tok, elleboogbeschermers of andere protectie gewenst is, dient dit zelf te worden aangeschaft.
Voor de keepersmaterialen geldt dat hiermee hoge kosten gemoeid zijn: een gemiddelde set kost de club voor een jeugdteam al heel snel € 600 en voor de senioren kan dit oplopen naar € 2.000,-. Ook hiervoor dus graag aandacht en goede zorg. De sets kunnen bij normaal gebruik en onderhoud ongeveer 5 jaar meegaan, helaas halen de keeperssets bij ons op dit moment deze gemiddelde levensduur absoluut niet.

Keepers wordt gevraagd om hun tas regelmatig mee naar huis te nemen om het materiaal te reinigen met een sopje en het daarna goed te laten drogen. Alle keepers hebben een hekel aan stinkend materiaal, maar bijna al het keepersmateriaal wordt vochtig in een afgesloten tas weggestopt en gaat dan dus vanzelf stinken.

Uitgifte en inleveren
Bij aanvang van de trainingen wordt het keepersmateriaal uitgegeven op vooraf aangegeven momenten. Kijk hiervoor op de website/app. Het uitlenen geschiedt tegen inlevering van borg. De borg à € 50,- kan cash worden voldaan. Deze borg wordt aan het eind van het seizoen terugbetaald mits de materialen in goede staat, compleet en schoon weer worden ingeleverd.
Mocht je het materiaal eerder nodig hebben, dan kun je dat aangeven bij het inleveren van het materiaal en zal er in overleg een oplossing worden gezocht
Bij verlies van materiaal wordt het te vervangen deel aangevuld. De kosten worden dan in rekening gebracht. Bij kapot materiaal bepaalt de commissie de onkosten.

In juni kun je het keeperstas weer inleveren. Zijn je spullen goed dan hoeven ze niet te worden ingeleverd. De borg blijft dan staan voor het nieuwe seizoen. Denk je dat er materiaal vervangen moet worden dan kun je dit laten weten aan de commissie op [email protected]
 
Lijnstopmaskers
Lijnstopmaskers worden niet langer ter beschikking gesteld door de club. De aangeschafte lijnstopmaskers van de teams kunnen met evt. overige materialen (EHBO-set, ballentas, dekens, bidonkrat etc.) worden doorgegeven, of verkocht, aan het team voor komend seizoen.
Lijnstopmaskers, die in de ingeleverde keeperstas zitten, worden volgend seizoen weer ter beschikking gesteld bij dezelfde keepersspullen.
 
Lockers
Er is een beperkt aantal keeperslockers beschikbaar. In de lockers kan de keeperstas met eventuele trainingsmaterialen worden opgeslagen. De huur voor een seizoen bedraagt € 30,-. Bij de locker wordt een hangslot geleverd, met standaard 1 sleutel. Advies is om deze te laten dupliceren (voor bijv. manager en coach) zodat niet alleen de keeper over een sleutel beschikt.
Informatie over beschikbaarheid van lockers, wensen voor verlenging/opzegging of een andere locatie kunnen worden gecommuniceerd via [email protected]
 
Trainingsmaterialen
Materialen (ballen, hesjes en pionnen) voor de trainingen worden in bruikleen ter beschikking gesteld. Gedurende het seizoen moeten we regelmatig extra materialen aanschaffen, omdat deze kwijt zijn dan wel kapot zijn gegaan. Dit alles bij elkaar veroorzaakt behoorlijke kosten.
Help de club en lever gevonden hockeyballen en hesjes in. Kijk ook eens thuis naar de hoeveelheid hockeyballen en vraag je af hoeveel je ballen je daadwerkelijk zelf hebt aangeschaft. Het overschot zien we graag (terug) op de club!
Inleveren kan in de ballenbak, in de entreehal van het clubhuis. 

Gevonden voorwerpen
Gevonden voorwerpen kun je terugvinden in het clubhuis in de kasten bij de zithoek naast de bar. Ben je er binnen een week achter dat je kleding of stick vergeten bent, dan is de kans groot dat je ze terugvindt in deze kasten. Sleutels, telefoons, bankpasjes, sieraden etc. worden aan de bar afgegeven en daar bewaard.
Als je iets kwijt bent en niet kunt terugvinden in de kasten kan je mailen naar [email protected] of competitiezondagen tussen 11.00 tot 15.00 uur even bij haar informeren bij de wedstrijdtafel.

Ca. tweemaal per maand worden de kasten geleegd en worden de artikelen opgeborgen in afgesloten kasten. Tweemaal per jaar worden alle gevonden voorwerpen die niet zijn opgehaald verkocht. De artikelen die overblijven worden verstuurd naar onze partnerclubs/scholen in Afrika en Oost-Europa.

 
 
Voorwaarden & disclaimer