1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

Afgelast? Altijd vervelend!

29-11-2016
Nieuwsafbeelding
De afgelopen weken is het een paar keer voorgekomen dat wij wedstrijden hebben moeten afgelasten vanwege bevroren velden. Dit is natuurlijk altijd vervelend, zeker als teams al op ons complex aanwezig zijn.  

Soms is een veld dusdanig onbespeelbaar dat wedstrijden omwille van onder meer de veiligheid niet kunnen doorgaan. We proberen er alles aan te doen om wedstrijden toch door te laten gaan, ook omdat de inhaalweekeinden die door de KNHB zijn vastgesteld vaak vallen in vakanties of andere toch al drukke weekenden.

Afgelopen weekeinde hebben we echter een paar wedstrijden die gepland stonden op bespeelbare velden moeten afgelasten en moesten de ingeplande teams wijken voor een andere wedstrijd. Dat roept natuurlijk de nodige vragen op. Helaas is dit iets waar we als club weinig aan kunnen doen. 

De reglementen van de KNHB bepalen namelijk dat de door de bond  georganiseerde competities (Landelijk A/B, Super A/B en IDC I en II) voorrang hebben. Indien een speelveld wordt afgekeurd, is de ontvangende vereniging dus verplicht om de wedstrijd naar een ander op de accommodatie aanwezig wél bespeelbaar kunstgrasveld te verzetten.

Teams die op deze bespeelbare velden zijn ingedeeld, hebben dus te wijken. Onze ervaring is dat de KNHB streng toeziet op de naleving van deze regel.

We rekenen op het begrip van alle betrokken teams in deze.
Voorwaarden & disclaimer