1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

Informatie over zaaltrainingen

23-11-2016
Nieuwsafbeelding
Het organiseren van de zaaltrainingen is een enorme klus. Het grootste probleem vormt het niet-hebben van eigen zaalruimte en de (te) geringe beschikbaarheid van zaalruimte in het algemeen. Nu moeten bij een veelheid van accommodaties uren worden ‘gesprokkeld’.  

Op dit moment hebben we elke week een tekort aan trainingsuren in de zaal. Ook zal er soms laat of juist erg vroeg of in het weekeinde worden getraind. We proberen de minder ideale uren te verdelen. Hierdoor hebben de teams geen vaste trainingsdag en/of tijd. Wel proberen we waar mogelijk enige regelmaat in het trainingsschema te hebben. 

De zaaltrainingen zullen in verschillende sporthallen en gymzalen plaatsvinden. Let altijd goed waar je moet trainen en zorg dat je (ruim) op tijd aanwezig bent zodat geen kostbare tijd verloren gaat. Ook wordt er soms met balken buiten op het veld getraind. 

Op vrijdagavond (laat) is op de clubsite (en dus ook op de app) het trainingsschema voor de aankomende week beschikbaar. 

Spelregels:

- zaalschoenen zijn ook bij de training verplicht. Je mag deze schoenen niet al buiten aan hebben.

- er zijn geen vaste keeperstrainingen in de zaal. Keepers kunnen gewoon met hun spullen aan meetrainen met het team. De keepers krijgen nog bericht over de keeperszaalclinic die er komt.

- bij miniteams, D- & C-jeugdteams moet er altijd een ouder aanwezig zijn bij de training om eventueel vervoer naar de dokter/tandarts/SEH te kunnen verzorgen. De trainers zijn vaak op de fiets, en kunnen de overige kinderen niet alleen achterlaten.

- we zijn te gast in de zalen, gedraag je daar ook naar. Niet hockeyen in de kleedkamer of gangen. Ga normaal met de materialen om. Meld het als er schade ontstaat of als er al schade is (anders krijgt jouw team straks de schuld).

- zeker in de gymzalen, waar geen beheerder aanwezig is, zijn de trainer en de aanwezige ouders verantwoordelijk voor een goed gebruik van de locatie.

- als een team de balken moet leggen (of opruimen): een oproep aan de ouders: help de kinderen even mee, zodat het vlot en netjes gebeurd. Het is niet de bedoeling dat de trainer de balken moet gaan leggen.

-de trainers in de zaal zullen vaak niet dezelfde trainers zijn als op het veld. Ouders die hun team ook in de zaal willen trainen, moeten even contact opnemen via [email protected], dan kunnen we kijken of dat valt af te stemmen met de indeling van de trainingstijden.Graag even duidelijk in de mail melden: het team en de dagen/tijden waarop je training zou kunnen geven. 
Voorwaarden & disclaimer