1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

Wedstrijdtenue verkrijgbaar bij DAKA en uittenue via webshop club

15-8-2016
Nieuwsafbeelding
HC Rotterdam presenteert zich graag herkenbaar, zowel binnen als buiten de lijnen. Naast leren, presteren en plezier speelt het tenue hierbij een grote rol. Het is immers minder representatief als elf spelers/speelsters in diverse shirts en verschillende kleuren broeken, rokjes en kousen op het veld staan. Het wedstrijdtenue van HC Rotterdam is van PlayerLayer in de kleuren groen en wit. 

Wedstrijdtenue
Bij thuiswedstrijden wordt het witte thuisshirt gedragen, een donkergroene korte broek of rokje en donkergroene kousen. Bij uitwedstrijden tegen een club met een wit of lichtgekleurd shirt speelt HC Rotterdam in een donkergroen shirt. De wedstrijdsecretaris geeft in de app aan wanneer in het uitshirt moet worden gespeeld. Als bij uitwedstrijden de kleur van de kousen onvoldoende afwijkt van onze groene kousen, speelt HC Rotterdam met witte kousen. Verzoek aan de teammanagers om hier zelf op te letten.
Het uittenue kan evt. worden aangevuld met een witte korte broek of rokje, maar dit is niet verplicht; dit laatste wordt onderling in het betreffende team afgesproken. Het keepersshirt van HC Rotterdam bestaat in de kleuren blauw en geel.

Bij DAKA, Abraham van Stolkweg 64 in Rotterdam, zijn het thuistenue en de grijze clubhoodie van HC Rotterdam verkrijgbaar naast hun uitgebreide assortiment aan sticks, bitjes, sportkleding en overige attributen. 

De overige producten, zoals het uittenue, trainingspakken, midlayers en overige truien zijn in de webshop van de club aan de schaffen. Naast merchandise als pet, sjaal, manchetknopen, paraplu en het vaantje is hier m.i.v. dit seizoen ook clubkleding verkrijgbaar.

Het wedstrijdtenue geldt voor de (oefen)wedstrijden van de tweedejaars F-lijn tot en met de veteranen. Op trainingen is men vrij om andere sportkleding te dragen. 

Hockeystick
Naast het tenue is de hockeystick natuurlijk onmisbaar. Hockeysticks zijn in diverse sportzaken te verkrijgen tegen uiteenlopende prijzen. In een aantal winkels kunnen sticks ook worden geprobeerd in een oefenkooi in de winkel. Laat u goed adviseren en let op: een dure stick hoeft beslist niet altijd de beste stick te zijn.

Bescherming
M.i.v. seizoen 2015-2016 is het dragen van een gebitsbeschermer door de KNHB verplicht gesteld. De gebitsbeschermer kan worden gekocht bij een sportzaak of worden aangemeten bij de tandarts. HC Rotterdam organiseert in augustus en maart zogenaamde ‘hapdagen voor bitjes’. Meer informatie hierover op http://shop.gebit.nl. Aan de bar zijn ook bitjes te koop.

Het dragen van goede scheenbeschermers is bij het uitoefenen van het hockeyspel zeker geen overbodige luxe en is ook verplicht gesteld door de KNHB. 
Het dragen van hockeyhandschoenen is niet verplicht en afhankelijk van de voorkeur van de speler.

Schoenen
Er is een ruime keuze in verschillende soorten sportschoenen, geschikt voor hockey. Het is belangrijk dat de (kunstgras)schoenen goed passen. Laat je adviseren in een sportwinkel.

Trainingspak
Wat nog rest is een trainingspak dat voor en na de wedstrijden gedragen kan worden en natuurlijk tijdens de trainingen. Een goede sporttas om scheenbeschermers, bitje, bidon en evt. douchespullen mee te nemen maakt de uitrusting compleet.

Voorwaarden & disclaimer