1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

Bedank de scheidsrechter!

2-10-2015
Nieuwsafbeelding

Een sportwedstrijd bij een vereniging is in principe onmogelijk zonder scheidsrechters. Waar zouden we dus zijn zonder de bijna 150.000 leidsmannen en -vrouwen, juryleden en officials, die zich wekelijks inspannen?!
Komende week, van zaterdag 3 t/m zondag 11 oktober, is het de Week van de Scheidsrechter voor alle sporten in Nederland.

Wekelijks worden er op HC Rotterdam bij de jeugdwedstrijden rond de 30 jeugd-scheidsrechters, 30 volwassen-scheidsrechters  en een aantal bondsscheidsrechters opgesteld om de wedstrijden van onze teams te leiden. Daarnaast zijn er bij de mini’s natuurlijk ook nog ouders, die de rol van spelleider op zich nemen.
Op zondag is ook een heel scala aan scheidsrechters actief van de hoogste teams t/m Veteranen LX. En ja, waar zouden we zijn zonder hun inspanningen?

Daarom voor alle spelers, coaches, managers, kijkende ouders, opa’s, oma’s en toeschouwers deze oproep:

Bedank de scheidsrechter!

  • Alle spelers (dus niet alleen de aanvoerder): bedank de scheidsrechter na afloop, geef hem/haar een hand, en je tegenstander natuurlijk ook.

  • Begeleiders teams: idem dito en nodig de scheidsrechter uit om een drankje te komen drinken.

  • Toeschouwers: na de wedstrijd klap je natuurlijk al voor de teams waarnaar je hebt gekeken, maar laat je waardering ook eens blijken voor de inzet van de scheidsrechter

Laat je dankbaarheid niet afhangen van de scheidsrechterlijke beslissingen tijdens de wedstrijd. Je bedankt de scheidsrechter tenslotte voor zijn inzet.
Deze oproep is natuurlijk niet alleen voor tijdens ‘de week van scheidsrechter’ maar kan natuurlijk voor altijd.

Voorwaarden & disclaimer