1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

Spelregelwijzigingen mini's

24-8-2015
Nieuwsafbeelding

Met ingang van seizoen 2015/2016 zijn de spelregels voor de Jongste Jeugd ('mini's) aangepast. Wijzigingen zijn door de KNHB doorgevoerd in de spelregels voor drietal-, zestal- en achttalhockey. De voornaamste veranderingen vatten we hieronder samen:

  1. Bij alle categorieën geldt dat de wedstrijden voortaan worden begeleid (gefloten) door een spelbegeleider van het thuisspelende team en een spelbegeleider van het uitspelende team. Voor zestalhockey betekent dit dus dat er voortaan twee spelbegeleiders op het veld staan (was één) en bij drietalhockey wordt het ene veldje gefloten door het thuisspelende team en het andere potje door het uitspelende team.
  2. De regels voor het nemen van een vrije slag voor een overtreding binnen vijf meter van het doelgebied zijn gewijzigd. Deze vrije slagen moeten voortaan worden genomen op de plek waar de overtreding plaatsvond en beide partijen moeten vijf meter afstand houden. De bal mag het doelgebied pas worden ingespeeld indien deze door de nemer vijf meter is meegenomen of voordat hij het doelgebied ingaat door een andere speler is aangeraakt.
  3. Bij drietal- en zestalhockey wordt de vrije slag als gevolg van een overtreding van een verdediger binnen het doelgebied voortaan genomen op de vijfmeter (drietalhockey), resp. tienmeterlijn (zestalhockey). Ook hierbij geldt dat de bal het doelgebied pas mag worden ingespeeld indien deze door de nemer vijf meter is meegenomen of voordat hij het doelgebied ingaat door een andere speler is aangeraakt.
  4. Bij achttalhockey wordt de lang corner voortaan genomen op de zijlijn aan de kant waar de bal over de achterlijn ging, 15 meter van de achterlijn af (ter hoogte van de kop cirkel). Ook hierbij gelden de beperkingen ten aanzien van het in de cirkel (doelgebied) brengen van de bal.
  5. Het spelen met een bitje is verplicht (scheenbeschermers waren voor de mini's al een verplicht onderdeel van de uitrusting).

 

Deze en alle andere regels worden behandeld tijdens de spelregeluitleg voor spelbegeleiders (ouders) die op vrijdag 4 september tijdens de trainingen zullen plaatsvinden in het clubhuis. Ouders krijgen hierover nog apart bericht via de lijncoördinatoren.

De nieuwe spelreglementen voor de mini's staan inmiddels ook op de pagina "Documenten" van de sectie "Mini's" op deze site.

Voorwaarden & disclaimer