1-header.jpg Header foto 1.2.png Header foto 2.png

Vervanging zandvelden

18-6-2015
Nieuwsafbeelding
Vanmorgen, donderdag 18 juni,  om 7.30 uur vond in aanwezigheid van Sybren Andringa (algemene zaken), Iwan Doyer (veldplanning) en Erik Batenburg (technische ondersteuning) de eerste bouwvergadering plaats voor de vervanging van de zandvelden 3 tm 6. De opdrachtgever is de afdeling Stadsontwikkeling PMB Vastgoed van de Gemeente Rotterdam en uitvoerder Heijmans namen met de vertegenwoordigers van HC Rotterdam op detailniveau de planning, de technische specificaties en wat praktische zaken door.
Maandag 22 juni om 07.00 uur rijden de vrachtwagens en bulldozers ons terrein op en wordt een begin gemaakt met de "afbraak"  van de 4 velden. Vanaf dat moment vragen wij alle leden en bezoekers zoveel mogelijk gebruik te maken van de ingangen op het terras van het clubhuis. Tijdens de bouw, die tot 21 augustus zal duren, zal er materiaal op bouwplaatsen liggen. De uitvoerder en HC Rotterdam zorgen voor afzetting, maar graag wijzen we iedereen op het feit dat men zelf aansprakelijk is voor eventuele schade of verwonding als men die bouwplaatsen toch betreed. Let dus goed op de kinderen!

Een veelgestelde vraag is of leden een stuk van de oude mat kunnen hergebruiken. In de praktijk is dit een onhaalbare zaak. Ten eerste zijn de matten van zandvelden extreem zwaar. Veel zwaarder dan de stukken waterveld die afgelopen zomer uit het stadion overbleven. De velden worden losgesneden in repen van 2 bij 30 meter, en zo'n steek weegt rond de 3.000 kg. Ten tweede zit er maximaal een paar uur tussen het moment van lossnijden en en het moment van afvoeren. De enige mogelijkheid van het hergebruik van de mat is dat precies in die tijdspannen iemand in staat is een stuk graas van 3.000 kg zelf in te laden en af te voeren. Voor vragen hierover kan men zich wenden tot clubmanager Sybren Andringa via [email protected].
Voorwaarden & disclaimer